Συνεχίζονται οι ομιλίες και οι περιοδείες από τους πολιτικούς αρχηγούς

Στο επίκεντρο της προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης, βρίσκονται τα προγράμματα για την οικονομία.

Την κατηγορηματική του δέσμευση, ότι δεν θα υπάρξει επιπλέον φορολόγηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, έθεσε το δίλημμα, αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο. «Μία ασφαλής αυτοδυναμία, όχι οριακή αυτοδυναμία, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε εκ νέου κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα Τετάρτη 7/6, ο πρέεδρος της ΝΔ περιοδεύει σε Καβάλα και Θάσο. Το απόγευμα θα μιλήσει στην Δράμα.

«Το μόνο εναλλακτικό σχέδιο, η μόνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ». «Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό δυνάμεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενους στους πολίτες της Σίνδου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει 6 δισ. περισσότερους φόρους σε 16 μήνες, ανέφερε και διερωτήθηκε τι θα κάνει, καθώς η Κομισιόν λέει μέχρι τέλος του 2023 τα pass και τα επιδόματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, συναντάται με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, στην πλατεία Κυψέλης.

Το οικονομικό του πρόγραμμα παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στις 7.30 το απόγευμα, στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

«Η προσπάθειά του κ. Μητσοτάκη να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και το πρόγραμμά του, είναι απόλυτα εξόφθαλμη και δεν κόβει εισιτήρια», σχολίασε η Χαρίλαου Τρικούπη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σήμερα Τετάρτη, θα βρεθεί στην Καλλιθέα.

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 8 το βράδυ σε συγκέντρωση εργατοϋπαλλήλων στην Θεσσαλονίκη, ενώ χθες Τρίτη 6/6 μιλώντας στο πάρκο Τρίτση, ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε πως «να βγάλουμε ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις κάλπες στις 25 του Ιούνη. Για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και την κάλπικη αντιπολίτευση των άλλων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Κόμματα που δεν έχουν προγράμματα, κόμματα που λένε ψέματα στον Ελληνικό λαό ότι θα πάνε τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν ξέρουν ότι δεν πηγαίνει κανένα πρόγραμμα για κοστολόγηση, κόμματα που δεν ξέρουν τι σημαίνει ΦΠΑ, τι σημαίνει πάγια και βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ, έχουν άποψη για την οικονομία. Γι’ αυτό φτάσαμε μέχρι εδώ».

Τη διεξαγωγή τηλεμαχίας στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος