Συνεχίζεται η κόντρα για τη διαρροή email Ελλήνων του εξωτερικού – Αναφορές κατά Ασημακοπούλου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων 

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι δημόσιες καταγγελίες Ελλήνων  του εξωτερικού, σύμφωνα με τις οποίες τα email, που δήλωσαν στις ελληνικές διπλωματικές αρχές, προκείμενου να λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. προκειμένου να διανείμει προεκλογικό υλικό.
 
Για επίθεση λάσπης κάνει λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ η οποία τονίζει ότι το γραφείο  της απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσε η ίδια, στη διάρκεια των τελευταίων, προκειμένου να επικοινωνεί μαζί τους. Ξεκαθαρίζει δε ότι ουδέποτε έλαβε προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν τους Έλληνες του εξωτερικού.
 
«Θεωρίες συνομωσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε.

Ζήτημα δημοκρατίας χαρακτηρίζει το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ζητά άμεσες απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και από την Άννα Ασημασκοπούλου. Σημειώνει δε ότι  οι  χιλιάδες απόδημοι Έλληνες δεν είναι περιφερόμενες mailing lists για τους πολιτευτές της ΝΔ.
 
«Κάνουν λάθος αν θεωρούν ότι δε θα δώσουν εξηγήσεις. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρουμε άμεσα το θέμα στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας. Όλα στο φως!» είπε.
 
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η Χαριλάου Τρικούπη. «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις πως διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε το υπουργείο εσωτερικών στην κατοχή του και κατά πάγια τακτική είναι απόρρητα όταν δημοσιοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
 
Σκληρή  γλώσσα χρησιμοποιεί και ο Περισσός που τονίζει ότι η απαράδεκτη, όπως αναφέρει  διαρροή των προσωπικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ελλήνων του εξωτερικού  επιβεβαιώνει τις καταγγελίες και τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, για τους κινδύνους που απορρέουν από τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου.
 
«Το ΚΚΕ είχε επισημάνει έγκαιρα ότι η θέσπιση της επιστολικής ψήφου συνεπάγεται τεράστιους κινδύνους νόθευσης και χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου, μέσα από μια διαδικασία που μόνο αδιάβλητη δεν είναι, ενώ ανοίγει το δρόμο για πολύμορφες πιέσεις. Αυτά ακριβώς επιβεβαιώνονται σήμερα!» αναφέρει η Κομματική Επιτροπή Οργανώσεων του εξωτερικού, ΚΚΕ
 
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά από δήλωση του βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου.  

Ρεπορτάζ Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος