Συνεπιμέλεια: Δημήτρης Καιρίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη διασταυρώνουν τα ξίφη τους (audio)

Δημήτρης Καιρίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη για το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια.

«Η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει. Ο ρόλος των μπαμπάδων έχει αλλάξει σε σχέση με προηγούμενες εποχές και πρέπει να εναρμονιστεί και ο νόμος, τον οποίο στηρίζω απόλυτα» είπε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων. «Δεν μπορούμε να νομοθετούμε, δημιουργώντας στην πράξη περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υπάρχουν» αντέτεινε η Όλγα Κεφαλογιάννη, επίσης βουλευτής της ΝΔ.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καιρίδη

«Στη χώρα μας ζούμε μια τραγωδία, γιατί στην πλειοψηφία των υποθέσεων έχουμε αποκλειστική επιμέλεια από ένα γονέα και αποκλεισμό του άλλου»  ανέφερε ο κ. Καιρίδης, «το νομοσχέδιο έχει γραφτεί σαν να απευθύνεται στον ένα γονέα και μάλιστα σε αυτόν με τον οποίο το παιδί δεν μένει μαζί» επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Η βασική φιλοσοφία τον νομοσχεδίου είναι ότι αυτό που γίνεται εντός γάμου, να συνεχίζεται και εκτός γάμου στη ανατροφή των τέκνων» τόνισε ο  Δημήτρης Καιρίδης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει και πως περίμενε αντιδράσεις από την άκρα δεξιά, αλλά όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη απέφυγε να αποσαφηνίσει την τελική στάση που θα κρατήσει στη Βουλή, δηλαδή το αν δώσει θετική ψήφο ή θα καταψηφίσει, λέγοντας ότι περιμένουμε να δούμε τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης και τις τροπολογίες που θα φέρει.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος