Συνέντευξη Τσίπρα: Όλοι προ των ιστορικών ευθυνών τους – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης (video)

Όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές θα πάρουν την ιστορική τους ευθύνη απέναντι σε μια ιστορική συμφωνία, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της  κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, δήλωσε βέβαιος ότι  ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος δεν θα άρει τελικά την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, θα του το ζητήσει ρητώς στη συνάντηση της Παρασκευής, στην αντίθετη περίπτωση όμως θα ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.

Αποκάλυψε επίσης ότι θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Για το ονοματολογικό, είπε ότι ήταν θέμα άλυτο εδώ και 27 χρόνια εξαιτίας της αδράνειας των προηγούμενων κυβερνήσεων που αποτελούσε και βαρίδι για τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ψηφοθηρεί με ελεεινό και λαϊκίστικο τρόπο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έθεσε ως κύριο δίλημμα στις εκλογές την ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, αποκάλυψε ότι θα προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ. Για την Novartis είπε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους, σχολίασε η ΝΔ, σημειώνοντας ότι απλά μας ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές άλλων κομμάτων, να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως.

Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο για να προστατέψουν τους θεσμούς και να διαφυλάξουν την πολιτική ομαλότητα.

Για ένα αδύναμο πρωθυπουργό σε αποδρομή, ικέτη του ακροδεξιού εταίρου του μιλά το ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας είναι να γίνουν άμεσα εκλογές.

Θα καταψηφίσουμε οποιαδήποτε συμφωνία περιλαμβάνει και παραχωρεί το όνομα Μακεδονία, όχι μόνο των Πρεσπών, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.
Η συνέχιση -τόνισε- του κυβερνητικού βίου είναι και ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ για σχολιασμούς κίτρινου τύπου.

Αν η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής, πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική  βουλή, θα την υπερψηφίσω δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις: 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος