Συνέντευξη Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ: «Δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό»

«Ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο»

Για τη συνάντηση που δεν έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μεταξύ άλλω ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο (…) Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση

(…) Η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Στο αν ο κύριος Βαρουφάκης θα μπορούσε να είναι κομμάτι μετεκλογικής συνεργασίας, απάντησε:

«Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα». 

Ο ίδιος απάντησε και στο ποιον προτείνει για πρωθυπουργό σε ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ μίλησε και για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

*Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στην εκπομπή «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη μεταδίδεται την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 22:00 στο ΕΡΤNEWS και στις 24:00 στην ΕΡΤ1

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος