Συνεδριάζουν το Εκτελεστικό Γραφείο και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο το θέμα των παρακολουθήσεων

Η κοινοβουλευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη διάρκεια της βδομάδας για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο αίτημά του να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής , το οποίο και έχει καταθέσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Επιπλέον ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθούν και να καταθέσουν στη Βουλή οι κύριοι Δημητριάδης, Κοντολέων και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου, που υπέγραψε και τις σχετικές εντολές παρακολούθησης, όπως τονίζουν.

Στην Κουμουνδούρου επίσης εμφανίζονται αντίθετοι σε μία εξεταστική “που δεν θα  επικεντρωθεί κατ΄αποκλειστικότητα στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Στην κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Για να στηριχθεί μια τέτοια πρόταση απαιτούνται 120 βουλευτές, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 108.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι “όλες αυτές τις μέρες “παίζει καθυστέρηση” και αποφεύγει να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που έχει θέσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. “Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις; Πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνται;”

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος