Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη – Στο επίκεντρο η τραγωδία των Τεμπών (video)

Την Πέμπτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με αλλαγές στις προτεραιότητές του μετά την τραγωδία των Τεμπών


Οι προτεραιότητες πλέον έχουν αλλάξει και στην πολιτική σκηνή, και οι συζητήσεις στο Μαξίμου για το πότε θα στηθούν οι κάλπες έχουν μπει στον “πάγο”.

Την Πέμπτη στις 11πμ συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το πότε σκέφτεται ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει και επισήμως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών;, απάντησε πως: «Το ζήτημα αυτό, σε αυτή φάση, δεν απασχολεί καθόλου τον Πρωθυπουργό».

Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται κυρίως θεσμικές παρεμβάσεις και ενημέρωση από τον κ. Γεραπετρίτη για τις εξελίξεις στο θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος , ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθούν μεγάλα θέματα όπως ο κατώτατος μισθός, που αρχικά ήταν να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, πριν σημειωθεί η τραγωδία στα Τέμπη.

Επίσης ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών, κ. Καραμανλής, θα είναι ξανά υποψήφιος, απάντησε πως: «Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Αν και δεν είναι του παρόντος, αλλού είναι τα ζητήματα για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, παρά το γεγονός, όπως είπαμε, ότι εδώ υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών, είναι μια πράξη η οποία τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό».

Ρεπορτάζ: Λήδα Μπόλα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος