Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, συγκάλεσε η Φώφη Γεννηματά και ήταν αφιερωμένη στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. “Είναι ένα βήμα, η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως δεν αρκεί. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κυρώσεις σε βάρος όποιου επιχειρήσει να εφαρμόσει την παράνομη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης”, επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε πως απαιτείται σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών “για να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός τις κόκκινες γραμμές”.
Γι αυτό είναι αδικαιολόγητη η εμμονή του να αρνείται την σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.
Γι’ αυτό και του ζήτησα να ξεκαθαρίσει τις «κόκκινες γραμμές» του.— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) December 14, 2019
Αρκετά πια με τις παραχωρήσεις. Παραχωρήσαμε ως χώρα στις Πρέσπες, δώσαμε στον κ. Ερντογάν τα κλειδιά του προσφυγικού, παραχωρήσαμε τον δημόσιο πλούτο στο Υπερταμείο της Υποτέλειας. Ως εδώ”, επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν δίχασαν ποτέ τους Έλληνες και το πολιτικό σύστημα. Τις κρίσιμες στιγμές, διατήρησαν αρραγές το εθνικό μέτωπο. Γιατί μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή.
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) December 14, 2019
Τέσσερεις προτεραιότητες για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων:
-
- Στοχευμένη διπλωματική δραστηριοποίηση, όχι μόνο με ενημέρωση, αλλά και απαίτηση ενεργητικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Ε.Ε. το ΝΑΤΟ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
- Ενίσχυση όλων των σχημάτων συνεργασιών που οικοδομήθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και πρωτοβουλίες σε διμερές επίπεδο
- ‘Αμεση ποιοτική αναβάθμιση των εθνικών δυνάμεων αποτροπής.
- Οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες
Γι’ αυτό δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο διάλογος και η Εθνική Συνεννόηση.
Μια κοινή γραμμή από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που θα εκφραστεί από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Oμιλία στην ΚΠΕ#kinima_allagis— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) December 14, 2019
Η κυρία Γεννηματά στη συνέχεια μίλησε για ολοκληρωμένη πρόταση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό:
“Είναι θέμα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας. Και η Ευρώπη πρέπει να αφαιρέσει τα «κλειδιά» από τον κ. Ερντογάν”, τόνισε, αναφέροντας επίσης ως αναγκαίες τις κοινές περιπολίες με την Frontex και τους προσυνοριακούς ελέγχους, πριν από την είσοδο των μεταναστών.
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζοντας μεγάλες δομές που θα δημιουργήσουν θέματα στις τοπικές κοινωνίες.
“Εμείς προτείνουμε μικρές δομές , φιλοξενία σε διαμερίσματα, πραγματική και όχι προσχηματική διασπορά. Και κλειστές δομές όπου χρειαστεί”, τόνισε.
Έχουμε έγκαιρα επισημάνει τον κίνδυνο να εξελιχθεί το προσφυγικό- μεταναστευτικό σε Εθνική τραγωδία. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης χειρίζεται το θέμα στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που δημιούργησαν οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Απαλλάσσει την Ε.E. από τις ευθύνες της.
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) December 14, 2019
Για την οικονομία, η κυρία Γεννηματά σχολίασε πως “η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, όμως και στην οικονομία δεν άλλαξε η πολιτική”.
Γιατί οι δεσμεύσεις τους για τα υπερπλεονάσματα είναι πάντα εδώ.
Δυστυχώς συνεχίζουμε ως χώρα, οικονομία, κοινωνία στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. «Πιστοί» στις εξοντωτικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα.
Ομιλία στην ΚΠΕ#kinima_allagis— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) December 14, 2019
Κεντρικοί εισηγητές, επίσης, στη συνεδρίαση θα είναι οι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, Πέτρος Ευθυμίου , καθώς και ο σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά Παναγιώτης Ιωακειμίδης.
Πηγή:ΕΡΤ και
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος