Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις – Παρέμβαση Ανδρουλάκη (video)

Array

Από τις 2μμ το μεσημέρι ξεκίνησε η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η σύγκλισή της έγινε μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του τηλεφώνου του και μετά από αίτημα που διαβίβασαν στον πρόεδρό της, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και μετά την αντίδραση του πρωθυπουργού προσωπικά, που ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, να συγκληθεί άμεσα, ακόμα και σήμερα τελευταία ημέρα των εργασιών της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου, η επιτροπή για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση, είναι αν η Ελλάδα έχει προμηθευτεί ή όχι το συγκεκριμένο λογιστικό σύστημα.

Βεβαίως έχουμε ήδη την απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ο οποίος τόνισε ότι οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν προμηθευτεί ούτε χρησιμοποιούν τέτοιο κακόβουλο λογισμικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας την Πέμπτη 28/7 σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα απολογηθεί για τις παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών και σημείωσε ότι θα ασκηθούν όλες οι πιέσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης για να δοθούν απαντήσεις για το αν παρακολουθούνται πολίτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που περιοδεύει στο Τυμπάκι του Ηρακλείου και είχε συνάντηση στον αγροτικό συνεταιρισμό, ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, λέγοντας ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, είναι θέμα δημοκρατίας και την υπόθεση θα την πάει μέχρι τέλους. Τέλος να σημειώσουμε ότι τόσο το ΚΚΕ, όσο και η Ελληνική Λύση, αλλά και το ΜΕΡΑ25, είχαν ταχθεί από την αρχή, υπέρ της έκτακτης σύγκλισης της επιτροπής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος