Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση υποκλοπών – Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί

Array

Συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, 6 Αυγούστου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι παραιτήσεις των κυρίων Δημητριάδη – Κοντολέοντος και με κεντρικό θέμα την υπόθεση υποκλοπών.

Από το ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι και τονίζουν ότι «τα καθεστώτα συνήθως πέφτουν με πάταγο» ενώ η Πολιτική Γραμματεία με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σε οποιαδήποτε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, μια τόσο σκοτεινή υπόθεση παρακολουθήσεων, που αφορά τουλάχιστον έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος κι έναν δημοσιογράφο, θα ήταν αδιανόητη και θα είχε ήδη οδηγήσει σε παραίτηση της κυβέρνησης. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο την παράνομων παρακολουθήσεων».

Για το θέμα της προανακριτικής η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε: δεσμευόμαστε ωστόσο και για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή με προοδευτική πλειοψηφία, ώστε όσοι παραβίασαν συνειδητά τις βασικές αρχές της Δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και δεσμεύτηκε «για την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την ΕΥΠ, με σκοπό την απομάκρυνση της από το Πρωθυπουργικό γραφείο και την ανάθεση της εποπτείας της σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος