Συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρουσία Μητσοτάκη

Στις 12.00 το μεσημέρι πέρασαν την είσοδο του Συνοδικού Μεγάρου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών, αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς με τους Ιεράρχες, αλλά σίγουρα δεν είναι τα μόνα θέματα που θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση, κάτι άλλωστε που καταδεικνύει και η απόφαση του Πρωθυπουργού να είναι παρούσα σήμερα και η κα. Νίκη Κεραμέως.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρουσία Μητσοτάκη

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και η υπουργός Παιδείας θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στην έδρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, στην είσοδο του προαυλίου της Μονής Πετράκη. Κατόπιν, στην είσοδο της Μονής και ο ηγούμενος της Μονής, Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, προσκύνησε και στην είσοδο του Συνοδικού Μεγάρου τον περίμενε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ακολούθως, μπήκαν μέσα και ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους συνοδικούς για ένα κέρασμα στο εντευκτήριο. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας τόνισε: «Σας υποδεχόμαστε για να έχουμε μια καρποφόρα συνεργασία για θέματα Εκκλησίας-Πολιτείας και του παρέδωσε το μετάλλιο Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

Στη συνεδρίαση, αναμένεται να γίνει συζήτηση για τον οδικό χάρτη των εορτών, αλλά και να σταλεί μήνυμα στους πιστούς υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτήν την κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναμένεται να ζητήσει τη συνεργασία και τη στήριξη των συνοδικών ιεραρχών στο πεδίο των εμβολιασμών, αλλά και αυξημένη εγρήγορση στο θέμα των ελέγχων των πιστοποιητικών ή των βεβαιώσεων που πρέπει να επιδεικνύουν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

Τονίζεται πως το μέτρο είναι σε ισχύ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η ΔΙΣ έχει ξεκαθαρίσει πως είναι υπέρ των μέτρων και στηρίζει την προσπάθεια αλλά δεν θα αναλάβει τους ελέγχους.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα γίνει αναλυτική αναφορά στα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς κατά τις ημέρες των εορτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος