Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για την υπόθεση Novartis (video)

Πολιτικές αντιδράσεις συνεχίζει να πυροδοτεί η υπόθεση της Novartis, μετά και τον εντοπισμό κατηγορουμένου που προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό τα ξημερώματα της Κυριακής από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Τα σύνορα έκλεισαν με εισαγγελική εντολή για τoν πρώην άτυπο Σύμβουλο Υγείας στα γραφεία πρώην Υπουργών και μάρτυρα στην υπόθεση Novartis δημιουργώντας νέα ερωτήματα γύρω από το μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου αλλά και νέες πολιτικές αναταράξεις.

Ο πρώην άτυπος σύμβουλος Υγείας φαίνεται να μην έπεισε με την κατάθεσή του τους εισαγγελείς που του στέρησαν τόσο την ασυλία που ζητούσε όσο και το διαβατήριο λίγο πριν πετάξει για την Ισπανία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως η δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της σε ένα σκάνδαλο,το οποίο -όπως τόνισε- έχει πολιτικές απολήξεις.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ΣΚΑΊ άφησε να εννοηθεί πως αν η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη γνώριζε ότι ο πρώην Σύμβουλος Υγείας ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση NOVARTIS και παραταύτα τον χαρακτήρισε μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος τότε και η ίδια- είπε – έχει παραβιάσει το νόμο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει μεταξύ άλλων: Από αύριο στοιχεία με ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ονόματα και διευθύνσεις ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ… Τέρμα η υπομονή και η ανοχή στους αργούς ρυθμούς και στις υπόγειες κινήσεις των μηχανισμών της διαφθοράς!!!».

Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε 13 mail που φέρεται να αντάλλαξε ο πρώην άτυπος σύμβουλος Υγείας με τον τότε Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος φαίνεται να συμμετείχε στις διαδικασίες τιμολόγησης και είχε ουσιαστικό λόγο σ’ αυτές, παρά τις αρχικές του διαψεύσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης τονίζει ότι “αντί για άπλετο φως, η υπόθεση εξελίσσεται σε ιλαροτραγωδία”. «Η όλη εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από τη δικαστική έρευνα για τη Novartis παραπέμπει σε παρακράτος και όχι σε χώρα που έχει την ασφάλεια του κράτους δικαίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από άλλα πρόσωπα» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος σε συνέντευξή του στον ρ/σ “24/7” στο θέμα είπε ότι “πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας που αποκάλεσε τους προστατευόμενους μάρτυρες “ήρωες” όταν ζητήθηκε στη Βουλή να είναι όλοι τους επώνυμοι. Τι είδους ήρωες είναι αυτοί που όντας προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκονται ποινικά στην ίδια υπόθεση, ετοιμάζονται να το σκάσουν στο εξωτερικό, μόνο η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί γνωρίζουν. Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αυτή η υπόθεση».

Με ανάρτησή του στο Twitter o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Συνελήφθη εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος