Συνεχής η κριτική της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

«Γιατί σήμερα δεν είναι μέρα χαράς», τιτλοφορείται δήλωση του τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Φίλη, για το άνοιγμα των σχολείων. “Ανοίγουν, αλλά ανοίγουν χωρίς καμία βεβαιότητα για το πόσο θα λειτουργήσουν και ποιες επιπτώσεις θα έχει η λειτουργία τους. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες. Ας μείνουμε αισιόδοξοι και ας ευχηθούμε σε όλους καλή νέα χρονιά”, αναφέρει προσθέτοντας: “Το ένα πρωί τα σχολεία άνοιγαν με υπερφίαλες κορώνες για «απόλυτη ασφάλεια», επειδή υπήρχαν απολυμαντικά, παγουρίνα και οι μαθητές αποτελούσαν φουσκάλες, ενώ το επόμενο απόγευμα έκλειναν «προληπτικά» αλλά σε βάθος διμήνου”.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις», σχολιάζοντας ότι «τον Σεπτέμβρη ήμασταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές στα τμήματα σε σχέση με πέρσι» τονισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Open) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
Τόνισε παράλληλα, ότι «υπάρχουν τεκμηριωμένες καταγγελίες που υποστηρίζουν ότι το 80% των θανάτων του τελευταίου διαστήματος έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ». «Τις τελευταίες 15 μέρες έχει αυξηθεί κατά 15% η εισαγωγή ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της Αττικής και η κυβέρνηση μεταφέρει γιατρούς από τα νοσοκομεία της Αττικής στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, ακριβώς επειδή αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές εκεί», είπε. Πρόσθεσε ότι «οι χώροι εργασίας, με κυβερνητική ευθύνη, έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, δεν υπάρχουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και η επιθεώρηση εργασίας είναι διαλυμένη».

ΚΙΝΑΛ: Άμεσα απαντήσεις από την κυβέρνηση

To Kίνημα Αλλαγής διατυπώνει σοβαρά ερωτηματικά διαφάνειας για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Κάνει μάλιστα λόγο για «προσχηματικό διαγωνισμό».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος ζητούνται εξηγήσεις κι απαντήσεις σχετικά «με τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα. Με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ», όπως αναφέρει συγκεκριμένα και προσθέτει: «με προθεσμία υποβολής προσφορών την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί! Αλλά σήμερα, πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έχει ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα!»

Επίσης, υποστηρίζει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και προσπάθεια να διαμορφωθεί η εικόνα ενός προσχηματικού διαγωνισμού, ενω η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν, με επαρκείς προθεσμίες και ζητά από την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιείται η πανδημία από την κυβέρνηση ως πρόσχημα για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας και εξυπηρέτησης εκλεκτών της.

ΚΚΕ: Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης μεγαλώνουν

«Αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το ασφαλές άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων, μπορεί να εξασφαλιστεί με το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου – εξόδου και τα ανοιχτά παράθυρα, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, όπως είναι η μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν τεστ για όλους. Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης μεγαλώνουν όσο επιμένει να αγνοεί τις προτάσεις γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών ενώ τους ρίχνει κι από πάνω την ευθύνη για το ότι δεν ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια ή για ένα πιθανό νέο κλείσιμο δημοτικών και νηπιαγωγείων», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Ελληνική Λύση: Τα λάθη της κυβέρνησης είναι πλέον εγκληματικά

Για την επιμελητεία του σχεδίου εμβολιασμού ηλικιωμένων η Ελληνική Λύση κάνει λόγο για εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης, “αφού θεωρούν πρέπον να υποχρεώνουν συμπολίτες μας άνω των 85 ετών να λειτουργούν με SMS και περιήγηση στο διαδίκτυο προκειμένου να εμβολιαστούν. Για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας λοιπόν, δεν φταίνε ούτε οι γιατροί, ούτε οι πολίτες. Φταίει αποκλειστικά η κυβέρνηση”, όπως αναφέρεται.

Μέρα 25:Για την κυβέρνηση χτυπά μια τεράστια καμπάνα

«Για τους μαθητές χτυπά σήμερα το σχολικό κουδούνι. Για την κυβέρνηση, χτυπά μια τεράστια καμπάνα, πένθιμη, που θυμίζει τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τις ελλείψεις στην Υγεία και την συσσώρευση των μεθεόρτιων κρουσμάτων. Μια καμπάνα που νομοτελειακά θα σιγήσει και το κουδούνι, που τόσο αστόχαστα και απρογραμμάτιστα έβαλε η κυβέρνηση να χτυπήσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος