Συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΚΚΕ

Με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη τίμησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος την εργατική Πρωτομαγιά. Μήνυμα για τους αγώνες και τις κατακτήσεις του παγκόσμιου εργατικού κινήματος απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με τους καλλιτέχνες και συντελεστές της συναυλίας συναντήθηκε πριν την έναρξη του προγράμματος ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που είχε θερμό χαιρετισμό με την ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, όπως επίσης με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη που έχει κάνει την ενορχήστρωση και διευθύνει την ορχήστρα, καθώς και τους τραγουδιστές που πλαισιώνουν το πρόγραμμα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Βασίλη Γισδάκη, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Ελένη Καρτελιά.

Συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΚΚΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΚΕ/Γιώργος Μαλιώτης

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ ο Νίκος Μαυροκέφαλος: «Σήμερα, ακούγοντας τα τραγούδια όλων αυτών των εξαίρετων δημιουργών που σημάδεψαν τη σύγχρονη πορεία αυτού του τόπου, θα πιάσουμε το νήμα που συνδέει γερά και διαπερνά τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, τη Θεσσαλονίκη το 1936, την Καισαριανή το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα-σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Το ταξίδι αυτό στην Ιστορία, μέσα από μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση η Μαρία Φαραντούρη, αλλά και μέσα από τραγούδια του Χατζιδάκη, του Λοΐζου και άλλων μεγάλων συνθετών, δεν είναι απλά μία επιστροφή στο παρελθόν. Είναι μία υπενθύμιση για το τώρα και για το μέλλον. Ιδιαίτερα σήμερα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς και μεγάλο κίνδυνο παραπέρα γενίκευσης.

Σήμερα που οι αντιθέσεις όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων κορυφώνονται και ο πόλεμος αποτελεί τη μόνη διέξοδο των επιχειρηματικών ομίλων για να πετυχαίνουν το μέγιστο κέρδος, σήμερα ο λαός μας πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να μην επιλέξει στρατόπεδο ληστών, να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τον άδικο πόλεμο γιατί στ’ αλήθεια όπως μας λέει και το τραγούδι… “Τι θέλουν τα παιδιά μας στα Βιετνάμ;”.

Σήμερα, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά θα βρεθούμε με τα τραγούδια μας δίπλα σε όλους τους ξεριζωμένους, ανάμεσα στους χιλιάδες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, τα σπίτια τους και που για αυτούς “όλα γύρω είναι ξένα κι όλα πετρωμένα”. Ο λαός μας θα καλοδεχτεί όλους τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, όπως κάνει χρόνια τώρα αφού κάθε εστία πολέμου αυξάνει και πολλαπλασιάζει τις προσφυγικές ροές».

Σχετική είδηση: KKE: Συναυλία αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος