Ο Γάλλος πρωθυπουργός βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων και οι δύο επιβεβαίωσαν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν οι δύο άντρες τα σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα που απασχολούν τη ζώνη του ευρώ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τον Γάλλο πρωθυπουργό επεσήμανε ότι αυτή η επίσκεψη, «Σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα και πρέπει να ομολογήσω και να επισημάνω ότι η στήριξη της Γαλλίας στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα, τόσο για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη όσο και για μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους αλλά και στο προσφυγικό υπήρξε για την Ελλάδα ανεκτίμητη. Οι χώρες μας διατηρούν ιστορικές ρίζες και πιστεύω ότι οι ελληνογαλλική συνεργασία μπορεί να περάσει σε ένα στάδιο πολύ πιο ουσιαστικό καθότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση. Η έξοδος από την κρίση θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην ευρωζώνη όχι μόνο ως παράγοντας σταθερότητας αλλά και ως μια χώρα με σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις για ισχυρή παρουσία στον ευρύτερο οικονομικό χώρο».
Από την πλευρά του ο Μπερνάρ Καζνέφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη θερμή υποδοχή αλλά και τη δυνατότητα, όπως είπε, που δίνεται να συζητηθούν θέματα με ευρωπαϊκή διάσταση. «Θα ήθελα να αναφερθώ στη βούλησή μας να υπερβούμε την κρίση που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό η ζώνη του ευρώ και αυτό σε πνεύμα εμπιστοσύνης».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας έναντι της Ελλάδος και του ελληνικού λαού.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε την «εμπιστοσύνη που νιώθουμε για τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας, και τα αποτελέσματα άλλωστε το επιβεβαιώνουν, είναι θεαματικά».
Πηγή: ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:
Μισέλ Σαπέν: Να περιορίσει το ΔΝΤ τις απαιτήσεις του από την Ελλάδα (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος