Συνάντηση του Τζον Κέρι με τον πρωθυπουργό – Στο επίκεντρο η διεθνής διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Array

Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, Τζον Κέρι, έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη χώρα μας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, οι προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, αλλά και η διεθνής διάσκεψη για τους Ωκεανούς, που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα, το 2024.

Ο κ. Κέρι, υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2013 έως το 2017, θα συναντηθεί και με τους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και Ναυτιλίας με αντικείμενο τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές.

Σε δείπνο με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι συμμετείχε το βράδυ της Κυριακής (28/8) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο δείπνο συμμετείχε και ο Νορβηγός πρώην υπουργός Εξωτερικών και ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ Terje Rod-Larsen, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, επισκέφθηκε χθες το Σούνιο και ξεναγήθηκε στο ναό του Ποσειδώνα από την αρχαιολόγο Ελένη Αλεξάκου, όπου εντυπωσιάστηκε .

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ συνέδεσε τη ρήση του Αχιλλέα από την ομηρική Ιλιάδα, ότι ο ωκεανός είναι η πηγή των πάντων, με την αποστολή του αναφορικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Η Ελλάδα έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη Ιστορία όχι μόνο αναφορικά με την Δημοκρατία στην αθηναϊκό κράτος του 5ου αι. αλλά και ως ναυτική χώρα, που διατηρεί κυρίαρχο ρόλο μέχρι σήμερα κρίνοντας από τον μεγάλο αριθμό ελληνικών πλοίων που πλέουν σ’ όλες τις θάλασσες σήμερα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κέρι.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του στη χώρα μας γίνεται την κατάλληλη στιγμή προκειμένου «να μιλήσουμε για τον ρόλο της Ελλάδας ως οικοδεσπότη το 2024 της Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference». Είναι μία διάσκεψη που έχει προκαλέσει υπεραξία δέσμευσης για την προστασία των ωκεανών μεγαλύτερη των 100 δισ. εκατομμυρίων δολλαρίων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος