Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου (video)

Τον Υπουργό Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Γουίλμπουρ Ρος υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρεϊ Πάιατ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρος το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας στον οικονομικό τομέα και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, καθώς και το σχεδιασμό των μεγάλων επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί.

O κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων έθεσε και το ζήτημα της εξαίρεσης από τους αμερικανικούς δασμούς του ελληνικού ελαιολάδου, κατά την εξαγωγή του στις ΗΠΑ. Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα διεθνούς εμπορίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πάϊατ σημείωσε την προσήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού και του επιτελείου του στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και στην ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων. Οπως ανέφερε, ο κ. Ρος εξέφρασε την στήριξή του σε αυτήν την προσπάθεια αλλά και τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη πρόοδο του Στρατηγικού Διαλόγου.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη και θα είναι προσκεκλημένος του κυρίου Ρος σε γεύμα με Αμερικανούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Ρος, και ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του.

«Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πάϊατ σημειώνει ότι ήταν μια άριστη συνάντηση σχετικά με τα σχέδια για κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις από τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια αναφέρει ότι είναι ισχυρό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Ελληνικό, αλλά και για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για το έργο της διμερούς εμπορικής και επενδυτικής ομάδας εργασίας.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Αντζυ Μανουσέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος