Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Ολλανδό ομόλογό του τη Δευτέρα 4/3

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Wopke Hoekstra, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες.
Στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περίπου στις 12:05 το μεσημέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό, στη Μέση Ανατολή, καθώς και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επιπλέον, οι συνομιλίες θα καλύψουν και τις ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Η επίσκεψη του Ολλανδού Υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ έπεται της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολλανδία, το 2019, και της επίσκεψης του Ολλανδού ομολόγου του, Mark Rutte, στην Ελλάδα, το 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος