Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την υπ. Άμυνας της Γαλλίας, Φλ. Παρλί (video)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Στη συνάντηση συζητήθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Νωρίτερα, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών καταδίκασαν με τον πλέον έντονο τρόπο τις έκνομες και παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Λιβύη προϋπόθεση αποτελεί η ακύρωση του μνημονίου μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της χώρας.


Επιπρόσθετα οι δύο υπουργοί τόνισαν αμφότεροι ότι η διμερής στρατιωτική συνεργασία βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να ανταπεξέλθει οικονομικά στην είσοδο της σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε μονόδρομο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτρεπτικής ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η γαλλική παρουσία στην κυπριακή ΑΟΖ είναι αποτρεπτική απέναντι σε μονομερείς πρωτοβουλίες, όπως της Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες που δεν έχουν αναγνωρισθεί ως τουρκικές, τόνισε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας κατά τη συνάντηση.

Η κ. Παρλύ εξήγγειλε εντατικότερη παρουσία του ναυτικού της χώρας στην περιοχή και ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογο της να εξετάσει τη συστράτευση σε σημαντικό επίπεδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επί του εδάφους στην Αφρική για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής και εξουδετέρωση των λαθρεμπορίων πριν φθάσουν στις ακτές της Μεσογείου.

Παράλληλα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας γνωστοποίησε τη συμμετοχή των γαλλικών αεροσκαφών RAFALE στην πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2020» που διοργανώνει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία το Μάιο.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος