Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπείες της ΠΟΘΑ & άλλων καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων

Array

Την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματας και την ανάγκη να γίνουν οι καλλιτεχνικές σχολές ανώτατες και να συμπεριληφθούν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας ζήτησε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή (30/12), στον Περισσό, με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος και άλλων καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων, με αφορμή το επείγον θέμα του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει σπουδές και επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών και εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Νομίζω δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αποσυρθεί αμέσως αυτό το κατάπτυστο προεδρικό διάταγμα. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία υποβάθμιση, καμία χειροτέρευση των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών. Είναι υπερώριμη πλέον και υπερσύγχρονη η αναγκαιότητα να γίνουν οι καλλιτεχνικές σχολές ανώτατες σχολές, να συμπεριληφθούν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας».

Στη συνάντηση εκ μέρους των καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων παραβρέθηκαν οι: Ελένη Τσάκαλου, Πρόεδρος Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Θεάτρου Χορού και Κινηματογράφου. Σπύρος Μπιμπίλας, Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Σοφία Στυλιανού, ΓΓ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης. Κεχαγιόγλου Κώστας, Πρόεδρος, Αποστολάρας Φώτης, ΓΓ και Ήρα Ρόκου εκ μέρους της ΠΟΘΑ. Χάρης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος και Εύη Δημητροπούλου, εκ μέρους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Σταματόπουλος Κώστας και Κατωμερής Γιάννης, εκ μέρους της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών. Βασίλης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος και Σταυρόπουλος Κώστας, ΓΓ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Ράνια Καπετανάκη και Παντελής Δεντάκης, Αντιπρόεδροι του Σωματείου «κάτω από τη σκηνή». Παναγιώτης Λυκούδης, ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΟΤΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος