Συνάντηση του A. Τσίπρα με παραγωγούς λαϊκών αγορών – «Η κυβέρνηση στηρίζει μόνο με μεσάζοντες»

Με την Ομοσπονδία παραγωγών επαγγελματιών λαϊκών αγορών συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπου συζήτησε για το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Ο κ. Τσίπρας άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ οι παραγωγοί χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο ταφόπλακα για τις λαϊκές, υποστηρίζοντας ότι αυτό φέρνει μεσάζοντες και όχι πλέον παραγωγούς.

Όταν το ρεύμα έχει φτάσει τρεις φορές πάνω και οι τιμές όλων των βασικών προϊόντων έχουν πολλαπλασιαστεί, είναι αδιανόητο όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η σπουδή της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το κύμα της ακρίβειας να είναι η πώληση της ΔΕΗ και η διάλυση λαϊκών αγορών. Η λογική της κυβέρνησης είναι τα πάντα σε επαγγελματίες μεσάζοντες, είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ σημείωσε ότι δεν στηρίζει τον αγώνα των παραγωγών και αν αυτή η χώρα δεν στηρίξει τον αγώνα των παραγωγών θα είναι μία χώρα από μεσάζοντες.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, αφού είπε ότι «το ζήτημα είναι το νομοσχέδιο αυτό να μην ψηφιστεί και αν περάσει να μην εφαρμοστεί», δεσμεύθηκε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα, στο βαθμό που ξαναέρθουμε σε θέσεις ευθύνης».

“Το ζήτημα είναι το νομοσχέδιο να μην περάσει και αν περάσει και εμείς εδώ είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ότι δεν θα γίνει αυτό εάν την επόμενη μέρα είμαστε σε θέση ευθύνης”, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, Άγγελος Δερετζής, έκανε λόγο για «νομοσχέδιο ταφόπλακα των λαϊκών αγορών», λέγοντας: «το φωνάζουμε εδώ και 8 μήνες». Υπογράμμισε ότι σταματά την προσέλευση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, «για να μπορεί να έρχεται στη λαϊκή και να πουλάει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για να βγάζει κάτι παραπάνω για τον εαυτό του».

«Ο καταναλωτής έρχεται στις λαϊκές γιατί είναι φθηνά και ξέρουμε ότι με την ακρίβεια που υπάρχει, τώρα θα γίνει ακόμα χειρότερα» πρόσθεσε.

«Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να γίνουν όλοι μεσάζοντες» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο αλλάζει την ισορροπία που υπήρχε στις λαϊκές να υπάρχουν 50% επαγγελματίες και 50% παραγωγοί. «Θέλει να κάνει, ειδικά στην Αττική, όλους τους παραγωγούς επαγγελματίες», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «λάθος κατεύθυνση που θα φέρει την απαξίωση των λαϊκών αγορών και θα οδηγήσει στο κλείσιμό τους».

Πηγή: ΕΡΤ (Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος