Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον ειδικό απεσταλμένο Ε.Ε. για τον Περσικό κόλπο

Το Yπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Περσικό Κόλπο Λουίτζι Ντι Μάγιο, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Νίκο Δένδια, με κύριο αντικείμενο την Επιχείρηση «Ασπίδες». Οι δύο άνδρες είχαν θερμή και ουσιαστική συνάντηση και στις δηλώσεις τους αμέσως μετά ανέδειξαν τη σημασία τόσο της επιχείρησης «Ασπίδες» όσο και της συμβολής της Ελλάδας στην ναυτική αυτή επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα σε εγκάρδιο κλίμα με κύριο θέμα την ενημέρωση, και από τις δύο πλευρές για την επιχείρηση Ασπίδες αλλά και την στρατιωτική και επιχειρησιακή κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, του Περσικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής. Ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για την τεράστια σημασία που έχει η επιχείρηση «Ασπίδες» τόσο για τα εθνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα αλλά και για τη διατήρηση της ελεύθερης ναυσοπλοΐας και της ειρήνης στην περιοχή, ενώ ο κύριος Ντι Μάγιο ευχαρίστησε την Ελλάδα για την συμμετοχή και την ηγετική συμβολή της στην επιχείρηση η οποία όπως είπε εξελίσσεται σε ρεαλιστικές πολεμικές συνθήκες.

Η δήλωση του κ. Δένδια

Ο κ. Δένδιας δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση:

«Είναι μεγάλη χαρά μου σήμερα να καλωσορίζω, – θα μου επιτρέψει να πω τον φίλο μου – Luigi Di Maio, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Κόλπο, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο σκοπός της επίσκεψής του είναι να τον ενημερώσουμε για την Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», μια επιχείρηση σε μια κρίσιμη περιοχή, με μια τεράστια σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιχείρηση αυτή διασφαλίζει τη θαλάσσια οδό επικοινωνίας προς τα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταλαβαίνετε κυρίως προς τα ελληνικά και τα ιταλικά λιμάνια.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω ότι ο Luigi Di Maio ήταν αυτός με τον οποίο υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία στην ιστορία της πατρίδας μας για τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς δύο πολιτισμένες χώρες που αντιλαμβάνονται το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας λύνουν φιλικά τις διαφορές τους.

Θα ήθελα λοιπόν να τον καλωσορίσω θερμά σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος