Συνάντηση της Κ. Σακελλαροπούλου με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ στην Αλεξάνδρεια

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αλεξάνδρεια, συναντήθηκε στο Πατριαρχείο με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε την προσήλωση με την οποία ο Πατριάρχης, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, φέρει εις πέρας την αποστολή του ως πνευματικός καθοδηγητής του ποιμνίου στην αφρικανική ήπειρο, αποτελώντας άξιο πρεσβευτή της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Τόνισε επίσης, ότι η ελληνική πολιτεία εκτιμά την καθοριστική συμβολή του Πατριαρχείου στη διατήρηση της καλής επικοινωνίας με την αιγυπτιακή πλευρά.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκε από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας η ανώτατη διάκριση του Θρόνου, ο Μεγαλόσταυρος του Αγίου Μάρκου με αστέρι. Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε σε εκθεσιακό χώρο και στη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου.

Την Πρόεδρο υποδέχθηκε στο Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος και ‘Ανω Αιγύπτου Παντελεήμων, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος