Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση και η αντιμετώπισή της

Με την πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησαν εκτενώς το μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης και το δύσκολο χειμώνα με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη η χώρα μας. “Η καλοκαιρινή περίοδος που έρχεται και η αναμενόμενη ώθηση στην οικονομία λόγω του τουρισμού, ελπίζω ότι θα συμβάλει αποφασιστικά” επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξη των αδύναμων” και επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μετριάσει το πρωτοφανές κύμα της εισαγώμενης ακρίβειας.

Περιγράφοντας τη δυσμενή συγκυρία ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται και προκαλεί μεγάλη αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας αλλά και την πίεση στις οικονομίες διεθνώς, η οποία όπως σημείωσε δεν δίνει σημάδια ανάκαμψης. “Η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητά της την ενίσχυση και την ανακούφιση των ασθενέστερων, με πολιτικές που στοχεύουν στη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τη γρήγορη έκδοση συντάξεων” σημείωσε ο πρωθυπουργός και  υπογράμμισε “την στήριξη των πραγματικά πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, άτομα με ειδικές ανάγκες, με αναπηρία, τοξικοεξαρτημένοι. Προβλήματα που συχνά δεν έχουν μεγάλη ορατότητα και τα οποία αναδείξαμε και προσπαθούμε πάντα με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε”.

“Μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, στα τέλη Ιουλίου, έχουμε μια σειρά ακόμη από σημαντικά νομοθετήματα, νομοσχέδια που θα έρθουν προς συζήτηση για να γίνουν νόμοι του κράτους” ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, ξεχωρίζοντας ειδικά δύο που θεωρεί, όπως είπε, ότι θα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Σημαντικότατη παρέμβαση στην τριτοβάθμια παιδεία με έναν νόμο, ο οποίος πραγματικά θεωρώ ότι είναι ορόσημο για τα πανεπιστήμιά μας, για τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και την πραγματική τους ανεξαρτησία. Ένα σημαντικό νομοθέτημα, το οποίο θα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα· και την μεθεπόμενη εβδομάδα ένα άλλο σχέδιο νόμου με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο, για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου, το οποίο πια είναι, κατά την άποψή μας, απαρχαιωμένο και χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων”.

Σχετικά με τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η Προεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως “Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν προσφέρει πολλά στη χώρα και νομίζω ότι πρέπει να ενισχυθούν και να ενδυναμωθούν, ώστε να μπορέσουν να εξοπλίζουν με τα κατάλληλα εφόδια και δεξιότητες τους αποφοίτους τους. Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ανταγωνιστικά πανεπιστήμια, τα οποία είμαι βέβαιη ότι θα αποτελέσουν κινητήρια δύναμη έρευνας, εξέλιξης και πρωτοπορίας”.

Επιπλέον, σημείωσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του έρχονται να συνυπολογιστούν στην οικονομική και υγειονομικήω κρίση, με την πανδημία, που υπήρξαν πριν από αυτόν “Οι Έλληνες πολίτες βγαίνουν δυστυχώς ήδη πολύ βεβαρημένοι από μια πολυετή οικονομική κρίση και αυτή την περίοδο, μαζί βέβαια και με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, βλέπουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό να πιέζεται και τις τιμές βασικών για κάθε οικογένεια αγαθών, όπως είναι τα τρόφιμα, τα καύσιμα, να αυξάνονται καθημερινά και περιμένουν στήριξη από την Πολιτεία” ανέφερε η κα Σακελλαροπούλου.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος