Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Γεννηματά-Οικονομία και εθνικά θέματα στο επίκεντρο

Οικονομία και εθνικά θέματα κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας οι οποίες “είναι κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και συντηρούν ένα κλίμα έντασης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με απρόβλεπτους κινδύνους”.

“Απέναντι σε αυτήν τη στρατηγική η χώρα μας, είπε η ΠτΔ, έχει να αντιτάξει αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, αλλά και έναν διαρκή σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, στο διεθνές δίκαιο και όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό, καθώς και μια ενιαία εθνική γραμμή. Πιστεύω ότι με ψυχραιμία και ενότητα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτούς τους κινδύνους και να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον”.

Στην ανάγκη χάραξης εθνικής γραμμής αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας ότι “είναι μια φράση με πολύ σοβαρό περιεχόμενο που παλεύω προσωπικά εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσπαθώ να τους πείσω ότι πρέπει να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να τη διαμορφώσουμε αυτήν την εθνική γραμμή. Και στενοχωριέμαι γιατί κάποιοι λένε ότι αυτή η συζήτηση γύρω από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι για το θεαθήναι. Τολμώ να πω ότι αυτοί που τα λένε αυτά, απλά δεν θέλουν να δεσμευτούν γύρω από μια εθνική γραμμή και τις εθνικές κόκκινες γραμμές” .

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος