ertnews.gr

Συνάντηση ΠτΔ με προέδρους σωματείων καλλιτεχνών και εκπροσώπους Δραματικών Σχολών στο Προεδρικό Μέγαρο (video)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα μετά από αίτημά τους, με τους προέδρους Σωματείων Καλλιτεχνών, καθώς και με εκπροσώπους Δραματικών Σχολών
26/01 12:15
Συνάντηση ΠτΔ με προέδρους σωματείων καλλιτεχνών και εκπροσώπους Δραματικών Σχολών στο Προεδρικό Μέγαρο (video)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με τους προέδρους Σωματείων Καλλιτεχνών, καθώς και με εκπροσώπους Δραματικών Σχολών συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα μετά από αίτημά τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι καλλιτέχνες και διδάσκοντες την ενημέρωσαν τόσο για τα ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, όσο και για το διαχρονικό πρόβλημα της αδιαβάθμητης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Καλωσορίζοντάς τους στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι ευχαρίστως θα ακούσει τις θέσεις τους, αν και εκτίμησε ότι υπάρχουν πιο αρμόδιοι γι΄αυτό το θέμα. Ωστόσο, σημείωσε, ότι για τα νέα παιδιά τίθενται ζητήματα, τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις.

Κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο συμμετείχαν ο α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Δημήτρης Σφίγγος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Άρης Λάσκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας Λυδία Αγγελοπούλου, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού Μίνα Ανανιάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Αθανάσιος Παπαδογιάννης, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΘΑ Εμμανουήλ Ελευθερόγλου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου Πέτρος Σεβαστίκογλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version