Συνάντηση ΠτΔ με προέδρους σωματείων καλλιτεχνών και εκπροσώπους Δραματικών Σχολών στο Προεδρικό Μέγαρο (video)

Array

Με τους προέδρους Σωματείων Καλλιτεχνών, καθώς και με εκπροσώπους Δραματικών Σχολών συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα μετά από αίτημά τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι καλλιτέχνες και διδάσκοντες την ενημέρωσαν τόσο για τα ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, όσο και για το διαχρονικό πρόβλημα της αδιαβάθμητης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Καλωσορίζοντάς τους στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι ευχαρίστως θα ακούσει τις θέσεις τους, αν και εκτίμησε ότι υπάρχουν πιο αρμόδιοι γι΄αυτό το θέμα. Ωστόσο, σημείωσε, ότι για τα νέα παιδιά τίθενται ζητήματα, τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις.

Κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο συμμετείχαν ο α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Δημήτρης Σφίγγος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Άρης Λάσκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας Λυδία Αγγελοπούλου, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού Μίνα Ανανιάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Αθανάσιος Παπαδογιάννης, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΘΑ Εμμανουήλ Ελευθερόγλου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου Πέτρος Σεβαστίκογλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος