Συνάντηση ΠτΔ με Κύπριο Πρόεδρο: «Θα συνεχιστει η συνεργασία των δύο χωρών»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών όλα αυτά τα χρόνια και σημείωσε πως η στενή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον και αποσκοπεί στην επίτευξη συμφωνημένης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης από τη δική του πλευρά, έκανε λόγο για διπλό χαρακτήρα της επίσκεψης, αφενός για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό για τη συμπαράσταση και είπε χαρακτηριστικά πως «εάν επιβίωσε ο κυπριακός ελληνισμός είναι χάρις στη συμπαράσταση του ευρύτερου Ελληνισμού και της Ελληνικής Δημοκρατίας, που είχε σταθεί συμπαραστάτης όλα αυτά τα χρόνια».

Ο δεύτερος λόγος της επίσκεψή του είναι ότι θα επισκεφθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μάτι για να θέσει τον θεμέλιο λίθο στα έργα που θα κατασκευαστούν στο Μάτι και τα οποία χρηματοδοτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μπροστά στις κάμερες ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως «από 1η Μαρτίου θα είμαι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ένας Έλληνας αγωνιστής για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική προκοπή».

Στον μεταξύ τους διάλογο η κα Σακελλαροπούλου δήλωσε


« Η τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνει στη σταθερή υποστήριξη των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση ενός κοινού εδάφους προκειμένου να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Η κοινή διπλωματική κινητοποίηση των χωρών μας, της Ελλάδας και της Κύπρου επιτυγχάνει νομίζω σταθερά την αποφασιστική παρέμβαση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτροπή των τουρκικών μεθοδεύσεων για την ανάδειξη του ψευδοκράτους. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά και να σας διαβεβαιώσω ότι το Κυπριακό είναι ένα συνεχές μέλημα και ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα στην ελληνική εξωτερική πολιτική».

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε


«Οι κοινές προσπάθειες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργούν την άλλη διάσταση. Πρωτοβουλίες που πρέπει η Ευρώπη να αναλάβει για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, έτσι ώστε η όποια λύση, πέραν του να είναι λειτουργική και συνεπώς βιώσιμη, να συνάδει απόλυτα και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος