Συνάντηση ΠτΔ με Κύπρια Πρόεδρο της Βουλής

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, είχε νωρίτερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Η Ελλάδα, όπως καλά γνωρίζετε και το έχουμε αποδείξει διαχρονικά, θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων εκ μέρους της Τουρκίας, όπως δυστυχώς είδαμε πρόσφατα και στο θέμα των Βαρωσίων“, επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Οι διμερείς επαφές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου νομίζω ότι μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν κι αυτό έχει αποδειχθεί άλλωστε στην εξέλιξη των πραγμάτων. Ιδιαίτερα, η διακοινοβουλευτική επικοινωνία είναι σημαντική γιατί αποσκοπεί και ενισχύει τον καλύτερο συντονισμό και την αλληλοκατανόηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων των δύο λαών” πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε στην κα Δημητρίου κάθε επιτυχία στο νέο της αξίωμα ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για το οποίο και τη συνεχάρη.

“Ελλάδα και Κύπρος συνταυτίζονται αλλά και ακολουθούν μια άριστη κοινή πορεία συνεργασίας και σύμπλευσης για τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να διαχειριστούμε” σημείωσε η κα Αννίτα Δημητρίου.

Ειδικότερα, επεσήμανε πως “όσον αφορά τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και σταθερότητα, ειδικότερα όσον αφορά το Κυπριακό, η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι εύκολες οι συγκυρίες τις οποίες διάγουμε με μια πιο έντονη και προκλητική Τουρκία η οποία προσπαθεί, συνεχώς να προβαίνει σε νέα τετελεσμένα, σε νέους τακτικισμούς. Εξάλλου είστε πολύ καλά ενήμερη όσον αφορά το ζήτημα για τα Βαρώσια, που αντιβαίνει κάθε νομιμότητας του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων όπως και κάθε αρχής”

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος