Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας στο Βίλνιους

Το σύνολο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, με έμφαση στη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας και στα ενεργειακά θέματα εξετάστηκαν στη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

«Στη συνάντηση, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις για το σύνολο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας και τονίστηκε η ετοιμότητα για σύσφιξη και διεύρυνση της συνεργασίας τους σε κάθε τομέα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο.

Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τάση αύξησης των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας. Οι κ.κ. Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκης τόνισαν ότι η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα είναι καίριας σημασίας, για την οποία συμφώνησαν ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, αν ληφθούν υπόψη τα κοινά έργα για την κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη και η διασύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Κοβάτσεφσκι συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω. Παράλληλα, ευχαρίστησε για την ισχυρή ελληνική στήριξη στη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στη συνάντηση οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συζήτησαν και για τρέχοντα περιφερειακά θέματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Ανταπόκριση – Βόρεια Μακεδονία: Νίκος Φραγκόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος