Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Βαυαρό υπ. Οικονομικών

Στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βαυαρό Υπουργό Οικονομικών, Μάρκους Ζέντερ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Ζέντερ τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κύμα λαϊκισμού στην Ευρώπη παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης.

Εξετάσθηκαν, επίσης, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε. και ιδίως σε ό,τι αφορά το Brexit και το μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνέχισης εφαρμογής της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Επίσης, υπογράμμισε την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ επισήμανε την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών των διαύλων επικοινωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΝΔ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος