“Το Σχέδιο Ανάκαμψης ελπίδα για τους νέους – Από τον Απρίλιο επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας” (video)

Την καθιερωμένη μηνιαία ενημέρωση από τον πρωθυπουργό είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

«Νομίζω ότι ήταν μία ευκαιρία να αναλογιστούμε όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει 200 χρόνια, να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να χαράξουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά έναν δρόμο για το μέλλον. Και αυτή η παρατήρηση έρχεται να συνδεθεί και με μία πολύ σημαντική ανακοίνωση την οποία έκανε η κυβέρνηση σήμερα όπου για πρώτη φορά παρουσιάσαμε δημόσια και σε λεπτομέρεια τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο είναι αποτέλεσμα της σημαντικής πρόσθετης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που εξασφάλισε η χώρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ότι “θα χαράξουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά ένα δρόμο για το μέλλον, παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες του σχεδίου ανάκαμψης για να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού. Το σχέδιο αυτό θα πάρει τη μορφή νόμου και οι επιλογές που θα γίνουν θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας θα δώσουν προοπτική και ελπίδα στα νέα παιδιά, τους νέους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους από την πανδημία”.

“Δοκιμαζόμαστε”, είπε “από το τρίτο κύμα όμως το ΕΣΥ αντέχει, έχουμε αθροίσει όλες τις δυνάμεις του δημοσίου συστήματος υγείας και του ιδιωτικού τομέα ώστε οργανωμένα να μπορέσουμε να εξέλθουμε από αυτή την κρίση, αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής”.

Συνεχίζοντας σνέφερε ότι “υπάρχει μία συσσωρευμένη κούραση και εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως τα μέτρα όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες”.

Επισήμανε ότι “είναι ενθαρρυντικό νέο είναι η εμφάνιση μίας ισορροπίας στις εισαγωγές και τα εξιτήρια των νοσοκομείων της Αττικής, ενώ προχωράει το σχέδιο “Ελευθερία” των εμβολιασμών με μεγάλη ταχύτητα”.

“Από τον Απρίλιο που θα έχουμε περισσότερα εμβόλια θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας και θα επιστρέψουμε σταδιακά στους ρυθμούς κανονικότητας”, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η ΠτΔ δήλωσε ότι “γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με τον τρόπο που ταίριαζε στην ιστορική αυτή επέτειο. Κατανοώ την κόπωση και την αγωνία των συμπατριωτών μας, βλέπω ότι και οι ειδικοί και η κυβέρνηση αναζητούν τρόπους εξόδου από αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, σχολίασε η κ. Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στην πανδημία.

“Παρά τις μικρές ανάσες ελευθερίας, όποιες είναι αυτές που μπορούν να δοθούν, είναι προφανές ότι η διαδρομή για την κανονικότητα δεν θα είναι απλή, ούτε εύκολη. Είναι όμως αναγκαίο να κερδίσουμε το στοίχημα της ανασύνταξης της οικονομίας, του ανοίγματος του τουρισμού.

Ειδικά για το θέμα της ανασύνταξης της οικονομίας πιστεύω ότι θα συμβάλλει το Ταμείο Ανάκαμψης τόσο για την ανακούφιση εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο όσο και για το πολύ σημαντικό μακροπρόθεσμα θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Στο θέμα των περιορισμών θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό την ανάγκη των παιδιών και των νέων ανθρώπων να επιστρέψουν στα σχολειά τους, είναι ο φυσικός τους χώρος και υφίστανται πράγματι το βάρος αυτό τόσο καιρό”, ανέφερε η ΠτΔ.

Ακολούθως συμπλήρωσε την ανάγκη ανοίγματος των σχολείων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της εκστρατείας του εμβολιασμού.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος