Η πρώτη επίσημη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Τζ. Τσούνη λίγο πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, τον Ελληνοαμερικανό Τζoρτζ Τσούνη, υποδέχτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακριβώς στις 10 το πρωί πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης για την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συγχαρητήρια. Χαιρόμαστε πολύ που σας έχουμε εδώ» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τζορτζ Τσούνη και ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες περιστράφηκε γύρω από την καταγωγή του Αμερικανού πρέσβη.

Ο κ. Τσούνης είπε ότι η καταγωγή του είναι από ένα μικρό χωριό και τόνισε ότι ο πατέρας του τού λέει να μην ξεχάσει ποτέ τις ρίζες του και το ελληνικό πνεύμα. Τόνισε ακόμα ότι είναι τιμή του να βρίσκεται σε αυτή την θέση.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσούνη πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα έγινε και λίγο πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ ως ηγέτης μιας χώρας που πλέον αποτελεί δύναμη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με σταθερό προσανατολισμό σε θεσμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με το θέμα της αναβάθμισης των τουρκικών F16 οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν αμφισβητείται η υπεροπλία της Ελλάδας στο Αιγαίο και θυμίζουν τη ματαίωση της αγοράς των F35 από την Τουρκία.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Τζ. Τσούνη λίγο πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Τζορτζ Τσούνης γιος του Τζέιμς και της Ελένης Τσούνη μεταναστών πρώτης γενιάς με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας έχει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, έχει πλούσια δράση στην ομογένεια, γνωρίζει καλά τα εθνικά μας θέματα και τα προβλήματα της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιντζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος