Συνάντηση εργασίας πρωθυπουργού – υπουργού Παιδείας

Αναλυτική ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσεων του Υπουργείου Παιδείας λίγο πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.
Η πορεία προς το άνοιγμα των σχολείων, οι πρωτοβουλίες για το νέο Λύκειο και η υλοποίηση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που πρόσφατα ψηφίσθηκε, ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων.

Σε μια από τις πρώτες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις ολιγοήμερες διακοπές της κυβέρνησης τέθηκαν επί τάπητος τα εκπαιδευτικά θέματα.

Το υπουργείο δηλώνει “καθ’ όλα έτοιμο”, για την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, διαβεβαιώνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και τα βιβλία στα σχολεία. Στο θέμα αυτό εντάσσεται και το ζήτημα που ανέκυψε από την κατάργηση του νόμου για τους σχολικούς διευθυντές τον περασμένο Απρίλιο (είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας).

‘Ηδη, 7.500 διευθυντές (από 10.000 υποψηφίους) βρίσκονται στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης το υπουργείο Παιδείας στην Β’ και Γ’ Λυκείου, τάξεις στις οποίες φιλοδοξεί να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, συγκαταλέγεται επίσης στην ατζέντα του αρμόδιου Υπουργείου και της κυβέρνησης, όπως και το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος