Συνάντηση Δένδια με τον Ινδό ΥΠΕΞ για την επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών

Array

Εγκάρδια συνάντηση είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Με στόχο οι διμερείς σχέσεις να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την επέκταση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. Ενδεικτικό πως η συνάντηση αυτή ήταν η 5η σε διάστημα ενός χρόνου και τριών μηνών. Επίσης, ο Νίκος Δένδιας και ο Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ αντάλλαξαν απόψεις για την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το Κυπριακό, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ν. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία συνάντησή τους είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στην Καμπότζη, στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations), σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Νέο Δελχί, τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι η Ινδία έχει επίσης υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, μια σχέση που προσβλέπουμε να μετατραπεί σε στρατηγική σχέση, βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, δηλαδή στην UNCLOS, και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσημη επίσκεψη του Ινδού ομολόγου του στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος