Συνάντηση Δένδια – Κατς για εμβάθυνση ελληνοϊσραηλινών σχέσεων

Την κοινή βούληση Ελλάδας και Ισραήλ για την περαιτέρω αναβάθμιση και εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας τους, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και Ισραέλ Κατς.

«Οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι πολύ στενές και σημαντικές και για τις δύο χώρες μας και προσβλέπουμε στη συνέχιση της διαρκώς αναβαθμιζόμενης και εμβαθυνόμενης συνεργασίας μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, μετά το τέλος των επαφών που είχε τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατς, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία της διμερούς συνεργασίας τους σε ευρύτερο πλαίσιο, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως «οι στενές και πολύ φιλικές σχέσεις ανταποκρίνονται με το περιεχόμενο των συνομιλιών μας στα περιφερειακά και στα διμερή θέματα».

Σε ανάλογο τόνο, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών τόνισε από το ίδιο βήμα πως η επίσκεψή του αντικατροπτίζει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε πως συμφώνησαν να εμβαθύνουν τον στρατηγικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας υπονομεύει τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη στην περιοχή.»

Όπως έγινε γνωστό κατά τις κοινές δηλώσεις, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, τόσο στο Αιγαίο όσο στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Συμπεριφορά που υπονομεύει τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη, διαμήνυσε ο κ. Δένδιας και υπογράμμισε: «Τονίσαμε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου ως βάση για την ειρηνική συνύπαρξη κρατών και την ευημερία όλων των λαών της περιοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος