Συνάντηση Δένδια – Κασουλίδη με έμφαση στην ενίσχυση συμμαχιών στην Αν. Μεσόγειο

Την αποφασιστικότητα Αθήνας και Λευκωσίας να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα και να ενισχύσουν συμμαχίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επισήμαναν, σε κοινές τους δηλώσεις, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Δένδιας και Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στην επίλυση του Κυπριακού, ενώ σημείωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα καλεί την Τουρκία σε διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Κατά τις συνομιλίες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των πολυμερών συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της, παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδος όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας (…) Θα ήθελα ειδικά σήμερα, με την παρουσία σας, να αναφερθώ στη συνεργασία τρία συν ένα, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ορόσημο της πολυμέρειας στην περιοχή, δεδομένου ότι συμμετέχει ο στρατηγικός μας εταίρος, οι ΗΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Το σταθερό στήριγμα για δίκαιη λύση του Κυπριακού είναι η Ελλάδα, τόνισε, από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κασουλίδης.

«Συζητήσαμε πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, όπως αυτή εκδηλώνεται έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας. Οι συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλά και η συνεχιζόμενη υβριδική τακτική της Τουρκίας διαμορφώνει ένα δυσχερές περιβάλλον που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Ιωάννης Κασουλίδης διέκοψαν για λίγο την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν για να δουν από το μπαλκόνι του Υπουργείου Εξωτερικών την εντυπωσιακή πτήση των νέων Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στον αττικό ουρανό.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με την Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος