Συνάντηση αντιπροσωπείας του KKE με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Σύνοψη
  • Οι εκπρόσωποι της ΟΔΥΕ εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από την Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ και τον Αντώνη Αντανασιώτη, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), αποτελούμενη από τους Γιώργο Διαμάντη, Πρόεδρο, Μαριάνθη Μισαηλίδου, Γραμματέα, Μίλτο Βεντούρη, Αντιπρόεδρο και Γιάννη Ρήγα, μέλος του ΔΣ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση: «Οι εκπρόσωποι της ΟΔΥΕ εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, που έδωσε στη διαβούλευση η κυβέρνηση, και εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει στη λειτουργία των δικαστηρίων και την απονομή της Δικαιοσύνης. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για Πρωτοδικεία (είτε “περιφερειακά” είτε “παράλληλα”) χωρίς οργανικές θέσεις και τις δυσμενείς συνέπειες που αυτή θα έχει στην απασχόληση των δικαστικών υπαλλήλων (μετακινήσεις κλπ.). Ανέδειξαν παράλληλα τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις των δικαστηρίων, που εξακολουθούν να υπάρχουν».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, από την πλευρά της, εξέφρασε επίσης την κατηγορηματική αντίθεσή της στο προωθούμενο νομοσχέδιο και συνολικά τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Δικαιοσύνης. Επισήμανε ότι πρόκειται για έναν κρίκο στην επιδίωξή της, που έχει επί της ουσίας τη συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων, για μια Δικαιοσύνη, ακόμη πιο εχθρική, ακριβή και απρόσιτη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και παράλληλα πιο φιλική, αποτελεσματική και γρήγορη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τόνισε, τέλος, ότι χρειάζεται κοινός αγώνας όλων των απασχολουμένων στον χώρο της Δικαιοσύνης, μαζί με τον λαό για την απόκρουση των αντιδραστικών μέτρων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος