Συναντήσεις Ν. Ανδρουλάκη με τον Ισπανό πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΗDP – ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να σταματήσει η τακτική των «ίσων αποστάσεων»

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής και της ομιλίας Σάντσεθ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συζήτησαν για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνει μετά και τις νέες προκλήσεις από την Άγκυρα και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι αυτές βρίσκονται έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και συνθηκών. Τονίζει ότι η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη και πως πρέπει να σταματήσει η τακτική του κατευνασμού και των ίσων αποστάσεων από εταίρους και συμμάχους.

Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Mithat Sancar και βουλευτές του κόμματος.

Ο Mithat Sancar περιέγραψε την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσπάθειες φίμωσης που αντιμετωπίζουν από το αυταρχικό καθεστώς του Προέδρου Ερντογάν. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, «είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρόεδρος του HDP, Selahattin Demirtaş καθώς και πολλοί άλλοι βουλευτές και εκλεγμένοι Δήμαρχοι βρίσκονται στη φυλακή ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει διαδικασία ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την πλήρη απαγόρευση του κόμματος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Mithat Sancar και τον ευχαρίστησε για τον αγώνα που κάνει για μία δημοκρατική και ειρηνική Τουρκία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το HDP ήταν το μόνο κόμμα που είχε εναντιωθεί στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε τζαμί.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Ερντογάν με τις επιλογές του διχάζει την τουρκική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες και απειλεί τη γεωπολιτική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΕΕ να σταθούν με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα του Ερντογάν, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό και τις αναθεωρητικές κινήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον προσώπων αλλά και την επιβολή εμπάργκο όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος