Συναντήσεις Μητσοτάκη με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ – Το μήνυμα για τις εκλογές

Array

Μια εβδομάδα πριν το πρώτο μεγάλο ορόσημο της νέας πολιτικής χρονιάς, αυτό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης. Κατέγραψε θέσεις και προτάσεις, ενόψει της ομιλίας του στις 10 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και πλέον το Μέγαρο Μαξίμου εισέρχεται στην τελική ευθεία διαμόρφωσης των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε περιοδεία στις Σέρρες και εξέπεμψε πολιτικά μηνύματα, τοποθετώντας, εκ νέου, τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

«Με έργα μικρά και μεγάλα απαντάμε στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση. Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με το “έργο” κάποιων άλλων, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν -τι αναρωτιέμαι άραγε- τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάζει μόνο μπροστά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

«Όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι Έλληνες», είπε ο κ. Καραμανλής.

Σταθερό σημείο στον ορίζοντα της οικονομικής στρατηγικής είναι η ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τη δημοσιονομική σταθερότητα.

«Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται. Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Στις Σέρρες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες της περιοχής, τις νέες πτέρυγες του δημοτικού σχολείου και του Γενικού Νοσοκομείου, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο.

Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη των φορέων και η εξέλιξη των έργων που έχουν δρομολογηθεί στην πόλη, για την οποία έγινε αναλυτική παρουσίαση.

Μετά το τέλος των συσκέψεων ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σας ευχαριστώ πολύ, είχαμε μια ακόμα πολύ παραγωγική συζήτηση ενόψει της τακτικής προετοιμασίας που κάνουμε κάθε χρονιά πριν από την ετήσια παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, πολύ αναλυτικές συζητήσεις με τους εμπορικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης. Και βέβαια είχαμε και την ευκαιρία να εξετάσουμε αναλυτικά την εξέλιξη του κυβερνητικού σχεδίου ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Είναι ένα σύνολο πολλαπλών, διαφορετικών, παράλληλων πρωτοβουλιών, που αλλάζουν σταδιακά και αναβαθμίζουν προς το καλύτερο την πόλη και τη ζωή των κατοίκων της.

Δεν θα παρουσιάσω αναλυτικά όλο το εύρος των παρεμβάσεων, διότι συζητάμε για παραπάνω από 30 σημαντικά έργα τα οποία και τελικά θα συγκροτήσουν τη Θεσσαλονίκη του 2030. Το έντυπο αυτό το οποίο σας δείχνω θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τους αρμόδιους φορείς στις αρχές της επόμενης εβδομάδος και η σχετική πληροφορία θα είναι διαθέσιμη για όλους στον ιστότοπο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Ενδεικτικά αναφέρω, ότι μιλάμε για παρεμβάσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής: παρεμβάσεις στις υποδομές, στην υγεία και την πρόνοια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, αλλά και αναπλάσεις και επεμβάσεις που αναβαθμίζουν σημαντικά τη Θεσσαλονίκη πολιτιστικά, αθλητικά και ως προς την πρόσβαση σε χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Θα χρειαζόμουν, αγαπητέ μου Υπουργέ, τουλάχιστον μία ώρα για να διατρέξω όλα τα έργα αναλυτικά. Δεν θα το κάνω. Θα σταθώ μόνο ενδεικτικά σε έργα όπως το Μετρό, το οποίο νομίζω ότι όλοι πια οι Θεσσαλονικείς πρέπει να είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί και θα γίνει πραγματικότητα. Γνωρίζετε τις μεγάλες δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεράσουμε. Η Θεσσαλονίκη θα έχει και σύγχρονο Μετρό και αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί.

Θα αναφερθώ ενδεικτικά στο πάρα πολύ σημαντικό έργο του flyover, το οποίο αποτέλεσε μία αποκλειστικά κυβερνητική πρωτοβουλία ως προς την ωρίμανσή του και ως προς την επιλογή του αναδόχου, και βέβαια μια σειρά από παρεμβάσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλά άλλα οδικά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ως προς την υγεία και την πρόνοια, η απόφασή μας για το νέο ογκολογικό νοσοκομείο έχει γίνει πράξη. Γνωρίζουμε τον χώρο, δίπλα στα δύο σημαντικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, και ωριμάζουμε πολύ γρήγορα τις σχετικές μελέτες.

Σε ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, να σταθώ ιδιαίτερα στη μετατροπή της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στο Καλοχώρι, αλλά και στην πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία προχωρά το project του Thess INTEC.

Και τέλος, για τα ζητήματα των αναπλάσεων και των παρεμβάσεων στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, δύο σημαντικά γήπεδα της Θεσσαλονίκης: η ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και η πολύ γρήγορη ωρίμανση της διπλής ανάπλασης με μετακίνηση του γηπέδου του Άρη σε οικόπεδο του ΟΑΕΔ και μια σημαντική ανάπλαση στον χώρο του παλιού Χαριλάου.

Όλα αυτά, Υπουργέ μου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά και θα πιστοποιήσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα σχέδιο έργων, όμοιο του οποίου δεν έχει ποτέ γνωρίσει η Θεσσαλονίκη στο παρελθόν, ώστε το 2030 η Θεσσαλονίκη πραγματικά να είναι η πόλη που αξίζει στους κατοίκους της, στους επισκέπτες της, στους φοιτητές της, στους επενδυτές οι οποίοι θα έρθουν να επενδύσουν σε αυτήν την πανέμορφη πόλη.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος