Συναντίληψη Ελλάδας – Αιγύπτου για τουρκική προκλητικότητα και ενεργειακά

Την κοινή αντίληψη για όλα τα θέματα της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ αυτών και για την Τουρκία, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άχμεντ Σουκρί κατα την διάρκεια της συνάντησης τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι δυο υπουργοί μίλησαν και για τα ενεργειακά στην σκιά του πολέμου της Ουκρανίας.
Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη
Αίγυπτος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν όλες τις προκλήσεις τις περιοχής από κοινού και έχουν ταυτόσημη αντίληψη για την διαχείριση όλων των θεμάτων, μεταξύ αυτών και για την τουρκική προκλητικότητα και τον αναθεωρητισμό Ερντογαν, είναι το μήνυμα που προκύπτει μετά την συνάντηση Δένδια – Σουκρί.
Οι δυο Υπουργοί ανέπτυξαν διεξοδικά όλες τις ενεργειακές εξελίξεις καθώς και τον αναβαθμισμένο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Αίγυπτος στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.
Ο κ.  Δένδιας είχε σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων, μεταξύ αυτών με τον ομόλογο του της Παλαιστίνης, της Ρουάντας και της Γεωργίας, ενώ συμμετείχε και στην τριμερή με Κύπρο και Αίγυπτο.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος