Συμφώνησαν για αλλαγές στον «Κλεισθένη» Τ. Θεοδωρικάκος – Γ. Πατούλης (video)

Συναντίληψη στις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση, το απόγευμα, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες. Υποδεχόμενος στο υπουργείο τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Αττικής, τόνισε ότι «στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί είναι πυλώνας για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, που είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του ,κατέθεσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για τροποποιήσεις του «Κλεισθένη», εξέφρασε βεβαιότητα ότι «ξεκινάει μια νέα εποχή» και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος διότι, όπως είπε, «αν συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς οι γρήγορες ταχύτητες, τότε πράγματι πάμε σε μια άλλη μέρα».

O κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, και όπως δήλωσε, τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, λόγω της απλής αναλογικής, θα αντιμετωπιστούν άμεσα με νομοθετική παρέμβαση. Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε ακόμη με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο και τον εκλεγμένο δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ.

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ/Βαρδουλάκης Βαγγέλης

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ