Συλλυπητήρια μηνύματα στον Ν. Δένδια για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συνεχίζεται και σήμερα το διεθνές κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Συνεχίζεται και σήμερα το διεθνές κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Από το πρωί, αξιωματούχοι ξένων χωρών τηλεφωνούν στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για να εκφράσουν συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών από το τραγικό δυστύχημα. Μετά τον πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και υπουργό Εξωτερικών Ιγκνάτσιο Κασίς και τους υπουργούς Εξωτερικών της Πολωνίας και της Μάλτας, ο Νίκος Δένδιας είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Λιθουανό ομόλογό του Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Τεοντόρα Γκεντσόφσκα, καθώς και την υφυπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Βελισλάβα Πετρόβα.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας εξέφρασε στον Νίκο Δένδια την αλληλεγγύη του για την απώλεια ζωών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Συλλυπητήρια, αλληλεγγύη και συμπαράσταση εξέφρασαν, επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας καθώς και η υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας. Ο Νίκος Δένδιας τις ευχαρίστησε αμφότερες, κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε μαζί τους, για το ευγενικό μήνυμα συμπαράστασης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά, κατά σειρά, όπως γνωστοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΥΠΕΞ, με τους υπουργούς Εξωτερικών, της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς, της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο, της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, της Μεγάλης Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι, της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, του Ισραήλ Ελί Κοέν, της Κύπρου Κωνσταντίνου Κόμπου, της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα, της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν, του Παναμά Χαναΐνα Τεγουανέ Μενκόμο, των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Επίσης, συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέφρασαν τηλεφωνικά στον υπουργό Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι, ο υπουργός Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Δρ Σουλτάν Αλ Τζάμπερ, η υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος