Συγκροτήθηκε η «Βουλή της μίας μέρας» – Το πρωί της Δευτέρας εκλέγεται προεδρείο, το απόγευμα η διάλυση

Το πρωί της Δευτέρας η Βουλή θα εκλέξει το προεδρείο και μέχρι το απόγευμα θα έχουμε τη διάλυση του Σώματος και προκήρυξη των εκλογών της 25ης του Ιούνη.

Στις έξι το απόγευμα ήταν η ορκωμοσία της νέας Βουλής σήμερα (28.05.2023) όμως η άφιξη των Βουλευτών ξεκίνησε νωρίτερα. Όλες και όλοι πάτησαν το κόκκινο χαλί με την ελπίδα σε λίγες μέρες να το περπατήσουν ξανά.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας καλωσόρισε την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τους δημοσιογράφους και με γρήγορα βήματα ανέβηκε τα σκαλιά της Βουλής.

Η νέα εθνική αντιπροσωπεία έλαμψε από την παρουσία 75 γυναικών που εξελέγησαν εννιά περισσότερες από την προηγούμενη Βουλή.

Με το χαμόγελο οι περισσότεροι προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το άγχος της στιγμής. Η Σέβη Βολουδάκη, σύζυγος του αείμνηστου Βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την έστειλαν στη Βουλή. Στο πλευρό της, βρισκόταν τα παιδιά της.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Κωνσταντόπουλου για την διάλυση της Βουλής αύριο, προβλέπεται η συνεδρίαση να αρχίζει στις 10 και μισή το πρωί και βεβαίως η ημερήσια διάταξη θα είναι η εκλογή του προεδρείου του Σώματος, του προέδρου και των αντιπροέδρων και μετά σε δεύτερη φάση των γραμματέων και των κοσμητόρων.

Υπάρχουν ήδη οι προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί από τα πολιτικά κόμματα και έτσι η Πρόεδρος της Βουλής προτείνεται εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας – μια και το αναφέρω η πρώτη δύναμη – ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και αντιπρόεδροι αυτοί που ήταν και στην προηγούμενη Βουλή και συγκεκριμένα αντιπρόεδρος ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης που ήταν ο προσωρινός πρόεδρος για την ορκωμοσία των βουλευτών σήμερα δεύτερος αντιπρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Γ’ Αντιπρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Μπούρας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει εκλεγεί ο κ. Δημήτρης Βίτσας, έχει προταθεί η κυρία Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων.

Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που ήταν αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή, όπως και ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, ενώ από την Ελληνική λύση θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κίττας.

Αμέσως μετά, σε δεύτερη φάση θα έχουμε την εκλογή των γραμματέων και των kοσμητόρων και περίπου το απόγευμα ενδεχομένως και αργά το απόγευμα, θα έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα διαλύεται η παρούσα Βουλή και θα προκηρύσσονται οι εκλογές και θα υπάρχει επίσης αναγραφή και για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες της επόμενης Βουλής, αυτή δηλαδή η οποία θα προκύψει μετά τις 25 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος