Συγχαρητήρια στον Μπάιντεν από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία – Το ταξίδι του στην Ελλάδα το 2017 (video)

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Τζο Μπάιντεν, μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ με την εξασφάλιση τουλάχιστον 290 εκλεκτόρων, απέστειλαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, αρχηγοί και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Με ανάρτηση στο Τwitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
Παράλληλα, επισημαίνει: «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας» και προσθέτει: «Η επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή είναι το πρώτο βήμα!».

Τα συγχαρητήριά του στον Τζο Μπάιντεν μέσω Τwitter εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ως «πραγματικό φίλο της Ελλάδας».

«Συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν έχει υπάρξει πραγματικός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι υπό την προεδρία του οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας θα γίνουν ακόμη πιο ισχυρές», γράφει στο μήνυμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπάιντεν είχαν συναντηθεί στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου 2017. Ο πρωθυπουργός, με την ιδιότητα τότε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε συναντήσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς, τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ και τότε πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Αναδεικνύοντας το ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν είχαν συζητήσει για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια, με τον πρώην αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να στέκεται στη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.

“Τα θερμότερα συγχαρητήριά μας στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζo Μπάιντεν. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η ενδυνάμωση των άριστων σχέσεων και δεσμών με τις ΗΠΑ” υπογράμμισε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.
“Η εμπειρία και η στήριξη του νεοεκλεγέντος Προέδρου στην προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, θα είναι ουσιαστική για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών και την αντιμετώπιση των αυξανομένων προκλήσεων στην περιοχή” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά: «Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Joe Biden είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαικισμό, της ελπίδας απέναντι στο φόβο, της συμφιλίωσης απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, που τόσο ταλαιπώρησε και την αμερικανική κοινωνία. Είναι και μια νίκη για τις γυναίκες, με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ.

“Με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις στις ΗΠΑ επικράτησαν οι προοδευτικές και δημοκρατικές αξίες. Συγχαρητήρια!” έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε σχόλιο του για τις αμερικάνικες εκλογές ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει: «Ο Μπάιντεν νίκησε, ευτυχώς. Όμως, το κατεστημένο των “Δημοκρατικών” τύπου Μπάιντεν έχουν αποδείξει ξανά και ξανά την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν κάθε απειλή στον ολιγαρχικό πλούτο & εξουσία που οδήγησε στον Τραμπισμό και που θα εξακολουθεί να ενισχύεται».

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος