Συγχαρητήρια για τη διαχείριση της πανδημίας από τον υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α κ.Κραχ

Συγχαρητήρια επιστολή από τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Κιθ Κραχ, αναφορικά με την επιτυχή διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση, έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην επιστολή του, ο κ. Κραχ τονίζει: «η ισχυρή συνεργασία μας είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε αυτό τον ιό και να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές συνέπειες αυτού του αγώνα». Εκφράζει μάλιστα έντονο ενδιαφέρον για το σχέδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο επεξεργάζεται η Κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συγχαίρει τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τους συνεργάτες τους για το γεγονός ότι η χώρα μας αφαιρέθηκε από την «μαύρη» λίστα «Special 301 Report in 2020» για τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι που όπως επισημαίνει, ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, εκφράζει την απογοήτευσή του για την ματαίωση της επίσκεψης της «Partnership Opportunity Delegation» στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Ταυτόχρονα, όμως, εκφράζει την βούληση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ η διμερής συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία να υπογραφεί εξ αποστάσεως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος