Στρατούλης: “Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους” (audio)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση, όσο και την «μνημονιακή» αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή την ΝΔ ότι δεν έχουν καμία συγκεκριμένη πρόταση για τα μέτρα, που αφορούν το δημόσιο χρέος της χώρας και περιμένουν την διαπραγμάτευση ΤόμσενΣόιμπλε. Χαρακτήρισε μάλιστα την κυβέρνηση ότι έχει γίνει «κλωτσοσκούφι μεταξύ τους».

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι η μόνη πραγματική λύση σχετικά με το δημόσιο χρέος της χώρας είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αναφερόμενος στην περίπτωση του PSI, είπε ότι στην ουσία μεγάλωσε το δημόσιο χρέος και οδήγησε στην χρεωκοπία ασφαλιστικά ταμεία και πανεπιστήμια μεταξύ άλλων, ενώ καταλήστεψε τους μικροομολογιούχους. Είπε μάλιστα πως όταν ζήτησε ως υπουργός να γίνει έρευνα για το πόσο ζημίωσε «η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων (με διάφορους τρόπους), την περιουσία της κοινωνικής ασφάλισης» προέκυψε ένα ποσόν 130δις ευρώ.

Το στέλεχος της ΛΑΕ είπε ότι υπάρχουν τα νομικά εργαλεία και οι δυνατότητες για να πετύχει η Ελλάδα την διαγραφή του χρέους της και ανέφερε ως πλεονέκτημα στην διεκδίκηση της χώρας μας τα πιστοποιημένα από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους χρέη της Γερμανίας προς την χώρα μας, που ανέρχονται στα 362 δις.

Τέλος ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στις διεργασίες σύστασης αριστερού αντιμνημονιακού μετώπου, που θα λάβουν πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα στο επόμενο δίμηνο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος