Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Μαθητικές σε όλη τη χώρα

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας, και τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Επίσης απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στις εξόδους από τις 8πμ έως τη 1μμ.

Στη Θεσσαλονίκη

Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης με πτήσεις των F16 της Ομάδας «ΖΕΥΣ» που θα εκτελέσουν εναέριο πρόγραμμα ελιγμών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ θα σηκωθεί και το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire.

O σμηναγός Χρήστος – Πάρης Χαρίτος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16, θα πραγματοποιήσει την πτήσεις φέτος θα απευθύνει το φετινό μήνυμα κατά την πτήση σχηματισμού των F16.

Θα προηγηθεί

10.30 π.μ. Κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου

-11.00 π.μ. Παρέλαση πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα παραστεί εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην εξέδρα θα βρεθούν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όσο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς επίσης πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου. 

Στην Αθήνα στις 10 ακριβώς, θα ξεκινήσει η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την 28η Οκτωβρίου.

Στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, πρόκειται για το «ελάχιστο δείγμα έμπρακτης στήριξης της Θεσσαλίας και των περιοχών που υπέστησαν πρωτοφανείς καταστροφές».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης θα εκπροσωπήσει ο ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος.

Κυκλοφοριακές αλλαγές

Λόγω διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σήμερα Σάββατο 28-10-2023, θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους δήμους του Ν. Αττικής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 8 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από τις 6 το πρωί, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Κεντρική Παρέλαση), από ώρα 09.00΄ μέχρι το πέρας της παρέλασης:

-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

-Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών – Δοξολογία), από ώρα 06.00΄ μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:

-Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, από ώρα 09.00 μέχρι 14.00:

-34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.

-Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

-Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρ. Λαμπράκη.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στους δρόμους που θα γίνουν οι παρελάσεις και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος