Στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη η υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Array

Στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη βρέθηκε νωρίτερα η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αναστήλωσης του μνημείου. Η υπουργός διαπίστωσε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα.

H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, επισκέφθηκε τον Τύμβο Καστά, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του βουλευτού Σερρών, Θεόφιλου Λεονταρίδη, οι οποίοι συμμετείχαν σε ευρεία επιτόπια σύσκεψη των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.

«Θέμα της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός εκτέλεσης του έργου, το οποίο εκπονείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014-2020. Συζητήθηκε επίσης ο προγραμματισμός των επόμενων σταδίων ανάδειξης του μνημείου και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου. Η κ. Μενδώνη ζήτησε από τις υπηρεσίες την επίσπευση των εργασιών και την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», σημειώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η υπουργός Πολιτισμού, χαρακτήρισε τον Τύμβο Καστά ως ένα μνημείο εξαιρετικά σπάνιο, εξαιρετικής υψηλής σημασίας, από ιστορική και αρχαιολογική άποψη, αλλά και ένα τεράστιο αναπτυξιακό πόρο για την περιοχή.

Η κ. Μενδώνη στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Μουσείο της Αμφίπολης, και ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου για το έργο της συντήρησης των ευρημάτων του Τύμβου Καστά. Έδωσε οδηγίες για την επίσπευσή του με την διάθεση επιπλέον πόρων, πάντοτε στο πλαίσιο της επιστημονικής δεοντολογίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος