Στον Λίβανο για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στον Λίβανο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Πέμπτη στις 11.50, ο κ. Παυλόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιβάνου και στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ. Αμέσως μετά θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα, παρατιθέμενο προς τιμήν του από τον Πρόεδρο του Λιβάνου.

Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, ενώ αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στον Λίβανο, την Παρασκευή 12 Απριλίου, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στην κοινότητα Μπαλαμάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη Ι, ο οποίος και θα τον παρασημοφορήσει με το «Παράσημο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου».

Ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις στο Λιβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει μεταξύ άλλων: «Eμείς, οι Ευρωπαίοι, οφείλουμε, χωρίς περιστροφές, τόσο περισσότερο αυτό τον φόρο τιμής στον Λίβανο και στον Λαό του Λιβάνου, όσο η Δύση γενικότερα και, πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση -ειδικότερα δε ορισμένοι Εταίροι μας- δεν εκπλήρωσαν στο ακέραιο, κατά την διάρκεια του πολέμου στην Μέση Ανατολή, το χρέος τους απέναντι στον Άνθρωπο και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».
«Η επίσημη επίσκεψή μου στον Λίβανο, για την οποία ευχαριστώ θερμώς τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Στρατηγό Αούν, μας παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε, στο πιο υψηλό επίπεδο, τη στέρεη και εποικοδομητική διαχρονία της Φιλίας μεταξύ των Λαών μας και των Χωρών μας αλλά και, ακόμη περισσότερο, να προσδώσουμε σε αυτή την Φιλία -και, κατά συνέπεια, στην αντίστοιχη συνεργασία μας- μιαν ακόμη πιο πολλά υποσχόμενη προοπτική», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος